Pilgrimsvandringar 2022

Det man behöver för dagsturerna ryms i en dagtursäck som rymmer 20-35 l.

Min önskan är att göra JämtNorgevägen mera tillgänglig trots att den går genom vild/ödemark utan tillgång till vare sig logi annat än i vindskydd, under en gran eller i tält som man bär med sig eller möjlighet till mathållning.

Nu har jag gjort ett pilgrimspaket där allt ingår i priset och man behöver bara bära med sig det man behöver för dagen.

Transporter till och från start/ slutorter för dagen ordnas.

Lunchpaket gör var och en i ordning på morgonen vid frukosten.

Gemensamma middagar på kvällarna.

Övernattning sker i eget tält vid Storsjö bygdegård med tillgång till toalett, dusch, tvätt och torkmöjligheter, middagar och frukost äter vi oxå här.

Från Oviksfjällen till Stugudal i Norge


”Min” del av Jämt Norgevägen sträcker sig från Prästbodarna utefter Arådalen/Glen-vägen till Sylsjödammen, en sträcka på ca 9 mil.
Jag har och håller ideellt på att märka om vägen med nya stolpar och nya färgmarkeringar.
Denna del av JämtNorgevägen går genom riktig vildmark där det inte finns tillgång till vare sig affärer, förutom i Storsjö och Ljungdalen, logi annat än i vindskydd efter vägen eller i tält.
Min tanke är nu att göra detta paradis och detta fina vandringsavsnitt mera tillgängligt för alla. Jag håller som bäst på att göra en paketlösning för långvandringen på sju dagar i juli. Vi har basen i Storsjö och bli utbussade till startplatsen för dagsturer och hämtad vid slutplatsen för dagen, logi och mat i Storsjö.
Som jag förstått det så vill man ogärna bära med sig tung packning på sin vandring och det är man tvungen till utefter denna del av Jämt Norge-vägen, det vill jag nu ändra på.
Boendet kommer att vara i eget tält vid Storsjö bygdegård med tillgång till dusch, kök, toalett, tvätt/torkmöjligheter. Möjlighet finns till bad i Storsjön alldeles nära, det brukar vara ganska varmt vid denna tid.